تحلیل وبسایت به عنوان یکی از مهمترین پایگاههای حضور شما در فضای دیجیتال بسیار حائز اهمیت است. مهم است بدانید که ترافیک وبسایت شما چقدر است و چه درصدی از تبدیل در آن اتفاق میافتد.
به کمک این اطلاعات میتوانید:
- روندهای مثبت را تعیین کنید،
- الگوی مناسبی برای توسعهی وبسایت خود استخراج کنید
- و سایت خود را سادهسازی کنید.
در ادامه پلتفرم دیجیتال مارکتینگ بومران را دنبال کنید.
- فرآیند تحلیل وبسایت چیست؟
- این فرآیند چه مزایایی دارد و چگونه کار میکند؟
- چه ابزاری برای انجام این فرآیند وجود دارد؟
تحلیل وبسایت چیست
تحلیل وبسایت، فرآیند جمعآوری و تفسیر اطلاعات کلیدی است که میزان ترافیک وب واردشده به وبسایت و از وبسایت را توضیح میدهد. منظور از ترافیک وب اطلاعاتی در مورد همهی کاربرانی است که از وبسایت بازدید میکنند.
یکی از اصلیترین اهداف هر کسبوکار افزایش ترافیک است. اما بهتر است بدانید که همیشه ترافیک زیاد منجر به افزایش فروش و یا ایجاد مشتریان وفادار(leads) نمیشود. برای تحلیل ترافیک وب باید اطلاعات بدست آمده را با استفاده از پارامترهای مختلف دستهبندی کنید. برای دریافت بهترین مشاور بازاریابی آنلاین با بومران در ارتباط باشد.
این دستهبندی به شما کمک میکند تا بدانید:
- چه کسانی از وبسایت شما بازدید کردهاند؟
- چه مدت زمانی را در وبسایت شما گذراندهاند؟
- در مدت زمانی که در وبسایت شما بودهاند به چه فعالیتهایی پرداختند؟
- و به چه دلایلی وبسایت شما را ترک کردهاند؟
هنگامی که به چنین اطلاعات دقیق و واضحی مجهز باشید، از نقاط ضعف خود آگاه میشوید.به این ترتیب تصمیمات بهتری را برای آینده اتخاذ میکنید. منابعی زیادی وجود دارد که با پیاده سازی آنها بر روی وبسایت خود میتوانید اطلاعات ارزشمندی را در خصوص ترافیک وبسایت جمعآوری کنید. در مرحلهی اول باید بدانید این ابزار چگونه کار میکنند.
ابزار تحلیل ترافیک وبسایت چگونه کار میکنند؟
ابزار تحلیل ترافیک وبسایت از طریق اندازهگیری پارامترها کار میکنند. این اطلاعات به شما نشان میدهد که در چه زمانی وبسایت شما موفق عمل میکند و در چه دورهای نیاز به بهبود دارد.
در ادامه به تعدادی از پارامترهای موجود اشاره میکنیم.
منبع ایجاد ترافیک (traffic source)
بازدیدکنندگان وبسایت شما ازچه طریقی با شما آشنا شدهاند؟
آیا از طریق نتایج جستجوی طبیعی شما را پیدا کردهاند و یا از طریق لینک موجود در تبلیغات موتورهای جستجو، شبکههای اجتماعی و یا ایمیل به وبسایت شما متصل شدهاند.
دانستن ترافیک کلی وبسایت دورنمایی کلی از میزان موفقیت شما را نشان میدهد. اما اگر بدانید ترافیک وبسایت شما از چه منابعی بدست آمده میتوانید نقایص احتمالی را رفع کنید.
زمان بازدید (page view)
این پارامتر نشان میدهد که کاربران در یک صفحهی مشخص وبسایت شما چه زمانی را سپری کردهاند.
این اطلاعات به شما کمک میکند تا محبوبترین صفحهی وبسایت خود را از دیدگاه مخاطبان بشناسید و از آن صفحه برای معرفی بخشهای کمتر دیده شده بهره ببریددر سایت فریلنسری دورکار آنالیز و تحلیل سایت توسط متخصصان انجام میشود.
بازدید (visits)
پارامتر بازدید مجموع بازدیدهای صورت گرفته از وبسایت شما را نشان میدهد. این عدد شامل بازدید کنندگان جدید و کسانی که برای چندمین بار از وبسایت شما بازدید میکنند، میشود. این پارامتر تنها تعداد کلی بازدیدها را به شما نشان میدهد و افزایش آن الزاما به معنی افزایش فروش و یا افزایش مشتریان وفادار نیست. به عبارت دیگر صرف نظر از اینکه بازدیدکنندگان از چه طریقی وارد وبسایت شما شدهاند و در آن چه فعالیتهایی را انجام دادهاند، تعداد بازدیدها ثبت میشود.
بازدید منحصربهفرد(unique visits)
این پارامتر بهتر میتواند کیفیت ترافیک وبسایت شما را مشخص کند. از طریق این پارامتر اولین بازدیدها از وبسایت شما ثبت میشود. اگر کاربری هر روز به وبسایت شما سری بزند تنها اولین مراجعهی او ثبت میشود.
نرخ پرش(bounce rate)
نرخ پرش درصد بازدیدکنندگانی را نشان میدهد که از یکی از صفحات وبسایت شما بازدید کردهاند و بدون هر اقدام دیگری آن را ترک کردند.
بر اساس گزارش Business 2 Community، متوسط نرخ پرش باید در حدود 40% باشد. اگر این مقدار کمتر از این عدد باشد بهتر است.
در شکل زیر مثالی از تحلیل وبسایت را مشاهده میکنید. در این مثال نرخ پرش به تفکیک برای بخشهای مختلف وبسایت مشخص شده است.
متوسط زمان طی شده در صفحه (average time on page)
این پارامتر نشان میدهد که کاربران چه زمانی را در هریک از صفحات وبسایت شما گذراندهاند.
ترکیب این پارامتر با منبع ایجاد ترافیک (traffic resource) میتواند میزان موفقیت شما را در هر گروه تبلیغاتی مشخص کند.
برای مثال اگر بیشتر افرادی که از طریق ایمیل وارد وبسایت شما شدهاند زمان بیشتری را در وبسایت شما گذراندهاند، به این معنی است که گروه ایمیل مارکتینگ شما به خوبی عمل میکند.در سایت انجام پروژه میتوانید تحلیل سایت خود را به فریلنسرها بسپارید.
نرخ تبدیل (conversion rate)
این پارامتر تعداد کاربرانی را که قبل از ترک وبسایت به مخاطب شما تبدیل شدهاند، نشان میدهد.
افزایش نرخ تبدیل به معنی افزایش تعداد مشتریان وفادار و افزایش میزان فروش است.
علاوه بر این باید مبلغ پرداخت شده به ازای هر خرید را نیز مورد بررسی قرار دهید. گاهی هزینهی گزافی برای تبلیغات خود صرف کردهاید و با وجود درصد تبدیل بالا درآمد بدست آمده جبران هزینههای تبلیغاتی شما را نمیکند. در چنین مواردی باید در نحوهی تبلیغات خود تجدید نظر کنید.
صفحهی خروج (exit page)
منظور از صفحهی خروج صفحهای است که کاربر از آن وبسایت شما را ترک میکند. ایدهآل اینست که کاربران پس از خرید و از صفحهی تشکر از وبسایت شما خارج شوند. اگر نتایج بیشترین خروج را از صفحهی اصلی وبسایت شما نشان میدهد یعنی باید در تصمیمات خود تجدید نظر کنید.
تحلیل وبسایت چه مزایایی برای کسبوکار دارد
تحلیل ترافیک وبسایت به شما کمک میکند تا با استفاده از پارامترهای بدست آمده و کنارهم قرار دادن آنها میزان موفقیت وبسایت خود را تعیین کنید. برای تحلیل ترافیک وبسایت میتوان مزایای بسیاری را نام برد که از بین آنها به سه مزیت اصلی اشاره میکنیم.
-
توسعهی بازار هدف
تحلیل ترافیک وبسایت به شما کمک میکند تا بازار هدف خود را بشناسید. این بازار از مجموعهای از افراد تشکیل شده که بیشترین نرخ تبدیل و کمترین نرخ پرش را دارند.
با استفاده از اطلاعات آنالیز سایت خواهید دانست:
- بازار هدف شما را چه کسانی تشکیل میدهند؟
- چه افرادی بیشترین هزینه را در وبسایت شما پرداخت میکنند و بیشتر نسبت به برند شما وفادار هستند؟
-
نسبت هزینه به فروش
برای کسب درآمد باید مخاطبان را به خود جلب کنید و برای جلب نظر مخاطبان باید هزینه کنید!
هزینههایی از قبیل :
- طراحی وبسایت
- ایمیل
- محتوای شبکههای اجتماعی
- گروههای تبلیغاتی و بازاریابی
منجر به جلب نظر مخاطبان و در نتیجه افزایش ترافیک وبسایت شما میشود. نتایج تحلیل پارامترهای ترافیک وبسایت میزان درآمد شما را نسبت هزینههای انجام شده در هر زمینه مشخص میکند.
با این اطلاعات خواهید دانست که در کدام حوزه موفق عمل کردهاید و در کدام حوزه باید تجدید نظر کنید.
-
موفقیت در ایجاد مشتریان وفادار
نتایج تحلیل ترافیک وبسایت به شما نشان میدهد که از کدام طریق مشتریان وفادار بیشتری را برای کسبوکار خود ایجاد کردهاید. این نتایج درستی استراتژیهای بهکار برده شده توسط شما را مشخص میکند.
ابزار تحلیل ترافیک وبسایت
برای تحلیل ترافیک وبسایت به ابزاری نیازمندید که در هر زمان تغییرا ت اتفاق افتاده بر روی وبسایت شما ثبت کنند. ابزار متنوعی برای این منظور وجود دارد. شما میتوانید با توجه به ویژگیهای هریک از آنها، ابزار مناسب کسب و کار خود را انتخاب کنید.
پرکاربردترین ابزار تحلیل ترافیک وبسایت عبارتند از:
- Google analytics
- Semrush
- Similar web
- Mouseflow
- Hubspot CMS
با آکادمی دیجیتال مارکتینگ بومران با سایر ابزارها آشنا شوید.
ممنون از محتوای خوبتون. عالی بود.